Ordu'nun Dereleri Nasıl Yukarı Akar?
Dönemin belediye başkanının uygulamaya koyduğu basamaklı merdiven projesi ile türkü gerçek hale gelmiş ve Ordu'nun dereleri yukarı akmaya başlamıştır. Taşbaşı Kilisesi başlangıç noktası olarak Boztepe'ye kadar uzanan merdiven projesi turizm amaçlı bölgeye çok şey katabileceğinden bu ciddi potansiyelden yararlanmak isteyen yerel yönetim projeyi hayata geçirmiştir.
Altınordu ilçesinin tek özelliği de bu değildir. Karadeniz'in kıyısında, yemyeşil ormanların önünde, fevkalade bir sahil yolu hem Altınordu tatil planı yapanlar hem de tümden bir Karadeniz gezisi düşünenler için kaçırılmaması gereken bir macera sunuyor. Burada yöreye has ahşap mimari ile yapılmış evleri ve yemyeşil yaylaları görebilir, Karadeniz mutfağını muhlamasıyla, hamsi pilavıyla, mısır ekmeğiyle anılarınıza katabilirsiniz.
M.Ö 8000'li yıllara tarihlenen bölgedeki ilk yerleşik hayatı kurduğu düşünülen, dönemindeki adıyla "Kotyora" isimli şehrin sakinleri Miletliler, burada uzunca yıllar yaşamışlar, maden işleme zanaatı ile ilgilenmişler ve tuncu bir hammadde olarak kullanmak suretiyle dönemin en teknolojik silahlarını yapmışlardır. Helenliler, Romalılar, Bizanslılar derken bölgeyi fethetmiş olan Osmanlıların Türkleştirme politikaları sebebiyle zorunlu göçe tabi tuttuğu insanlar yerel halkla birlikte popülasyonu iyiden iyiye arttırdığından 1870 yılında bucak haline gelmiştir. Osmanlıca ordu, saray demektir. Burada kurulan Osmanlı kışlaları zamanla mimari olarak geliştirildiği için Altınordu aslında "altın saray" anlamını taşır.
Altınordu Otelleri
İster yayla başında Altınordu butik otelleri ile isterseniz merkezde Altınordu motelleri ile konaklama yapın, karşılaşacağınız misafirperverlik hep aynı olacak. Tez canlı Karadeniz insanı sizleri uzaktan gelmiş bir yakın akraba gibi içtenlikle karşılayacaktır. Konaklama yapmak istediğiniz Altınordu otelleri için öğrenek istediğiniz her detayı hotelforex.com üzerinden iletişime geçerek sağlayabilirsiniz. Yine sitemiz aracılığıyla Altınordu otelleri ile fiyat pazarlığı yapabilirsiniz.
Altınordu Gezilecek Yerler Listesi
İbrahim Paşa Camisi: Düz çatılı Selçuklu mimarisi örneklerini görebileceğimiz, şehrin il camisi sıfatını taşıyan İbrahim Paşa Camisi, barok üslubuyla yapılmış, çok yoğun bezemelerle dolu mihrabıyla 1770 senesinde öncelikle deniz kıyısına yaptırılmıştır. Karadeniz'in hırçın dalgalarından zarar gören yapı şimdiki yerine 1800'lü yıllarda alınmış, ilçe merkezinin ta ortasında olduğu için "Orta Cami" adıyla bilinmektedir.
Paşa Konağı ve Etnografya Müzesi: Hammaddeleri farklı illerden ve ülkelerden getirilen 625 metrekarelik taş yapılı, üç katlı bu konak İstanbullu bir mimar tarafından tamamlanmıştır. Süslemeler fazlasıyla zengin olup konsollar, bitki motifleriyle bezenmiştir. Bahçesindeki fıskiyeli havuz bugün hala pek çok kuş için su kaynağı görevi görmektedir. Diğer müzeler gibi Pazartesi kapalı olan müzede toplamda 3088 eser sergilenmektedir.
Boztepe: Kuş bakışı tüm ilçeyi gözlemleyebileceğiniz bu tepeye kolay bir çıkış yolu var. Her gün çalışan ve 09.00'da açılan teleferik sizlere 450 metre yükseklikten, çam ağaçları arasından Karadeniz'in tüm güzelliklerini görme fırsatı tanır. Ekstrem sporlardan hoşlananlar için yamaç paraşütü olanağı sunan Boztepe'yi "Avrupa Doğa Merkezi Kaliteli Destinasyon Programı" listesine eklemiştir. Altınordu gezi planınıza burada bulunan işletmelerde bir akşam yemeği yiyerek veya herhangi bir bankta, çocuklarınız yeşillikler arasında oynarken sakince batan güneşi izlemenizi tavsiye ederiz.
Turna Suyu: Karadeniz'in e temiz vadi yatağı olmasıyla ünlü, 60 kilometre uzunluğundaki yürüyüş rotaları sebebiyle doğaseverler tarafından sıkça ziyaret edilen, sihirli renkleriyle çiçeklerin size sunduğu kokularla Tuna Suyu Deresi her mevsim berraktır. Yerel halkında sıkça ziyaret ettiği Turna Suyu doğal bir plaja da sahiptir. Burayı yerel halk ve turistlerden başka ziyaret edenlerde vardır. Halk arasındaki adıyla Karadeniz alası yani Som balığı, burayı yumurtlama alanı olarak tercih eden bir alabalık türüdür. Som balığından başka pek çok tatlı su balığı yine bu dereyi yaşam alanı tercih etmektedir.
ShowMore