Damak Çatlatan Lezzetlerin Şehri Adana...
Özgün mutfağı, doğası, tertemiz havası ve aynı zamanda sanayi yönünden gelişmişliği sebebi ile hem iş seyahatleri, hem yerli hem yabancı çok sayıda turistin ve iş adamının ziyaretine sebep olan Adana Merkez bölgesinde müşteri memnuniyeti amacıyla çeşitli türlerde oteller mevcut. Beş yıldızlı otellerden butik otellere ve pansiyonlara kadar geniş yelpazede konaklama imkânı sunan Adana Merkez otelleri listesine hotelforex.com aracılığı ile ulaşabilir, tercihinize göre farklı konaklama imkânlarını detaylandırabilir, oda-kahvaltı, her şey dâhil veya açık büfe gibi alternatifleri kendinize göre belirleyebilir, erken rezervasyon fırsatlarından da yararlanabilirsiniz.
Adana Merkez otelleri prensip olarak misafirlerini kendi evlerindeymiş gibi hissettirme anlayışını benimsemiştir ve hem kurumsal anlamda hem de sıcakkanlılık anlamında misafirlerini içtenlikle ağırlamaktadırlar. Adana Merkez gezi planınızı yaptıysanız şüphesiz ki ne gün ne yiyeceğinizi de düşünmelisiniz. Zira yöresel lezzetleri dilden dile anlatımlarla o kadar meşhur hale gelmiştir ki diyette bile olsanız mutlaka bu damak çatlatan lezzetleri denemek isteyeceksiniz.
Adana Merkez Gezip Görülecek Yerler Listesi
Sinema Müzesi: Anadolu'nun ilk ve tek sinema müzesi olması sıfatıyla 2011 yılından bu yana hizmet veren, içerisinde Adana Altın Koza Film Festivali'nin oldukça büyük arşivini barındıran müzede Yılmaz Güney odası oldukça ilgi çeken bölümler arasında. Özellikle Adana'da çekilen filmlere dair kayıtların özenle korunduğu iki ayrı tarihi binadan oluşan müzede pek çok Yeşilçam sanatçısının heykeli de mevcut.
Adana Kalesi: İlkçağlarda yapıldığı düşünülen, bir kayalık üzerine kurulu kalenin kulesinden tüm şehri kuşbakışı gözlemleyebilir, harika fotoğraflar çekebilirsiniz.
Adana Taşköprü: Şehirlerin markalaşması bağlamında Adana'yı temsilen seçilmiş bir sembol niteliğinde olan Taşköprü'nün, Roma dönemine tarihlenen mimarisi aslen 21 göze sahip. Ancak gelişen şehir yapısı nedeniyle doldurulan bölümler köprünün kısalmasına sebep olmuştur.
Ramazanoğulları Cami: 1988 yılında Sabancı Cami inşa edilene dek Adana Merkez'deki en büyük cami sayılan, halk arasında bilinen adıyla Ulu Cami'nin yapımı, 1509 yılında Ramazan oğlu Halil Bey aracılığı ile başlatılmış, oğlu Piri Mehmet Paşa tarafından 1541 yılında tamamlanmıştır.
Büyük Saat Kulesi: Her büyükşehirde olduğunu düşündüğümüz bu tarihi saat kuleleri nedeni bilinmez ama muhtemelen telefonun icat edilmemiş olmasından mütevellit çok eski tarihlerden beri insanların buluşma noktası işlevini de görür. Adana Büyük Saat Kulesi'ni diğerlerinden ayıran en büyük özelliği, 32 metre uzunluğunda olması sebebiyle Türkiye'deki en büyü saat kulesi olma unvanını taşır.
Adana Etnografya Müzesi: 1845 yılında kilise olarak inşa edilmiş bu yapı çok uzun yıllar boyunca Fransız Askeri Hastanesi unvanı ile tarihe tanıklık etmiş, Cumhuriyetin ilanı ile 1924 yılından itibaren müze olarak kullanılmıştır. 1983 yılında restore edilerek Etnografya Müzesi olmuştur. Müzede Yörük kültürüne ait pek çok öğe bulabilir, arkadaş grubunuz ile veya ailenizle gerek müzenin mimari yapısı gerekse içinde bulunan öğeleri konu alan hoş sohbetler yapabilirsiniz.
Pek çok tarihi ve doğal güzelliği ile sayısız film ve diziye konu olan bölge için artık kafanızda Adana Merkez gezi rotası oluştuğunu düşünüyoruz. Klasik bir beslenme stilinden tamamen farklı olan Adana mutfağı, biz her ne kadar anlatmış olsak da kahvaltıda önünüze gelecek olan ciğer kebapla sizi yine de şaşırtacak, eminiz.
Tarihi Kazancılar Çarşısı'na uğradığınızda kendiniz veya sevdikleriniz için bir anı bulacak, 500 yıl önce kurulan bu çarşı küçük ama sunduğu çeşitlilik bakımından sizleri kendine hayran bırakacak. Çok sayıda zanaatkârı ile irili ufaklı pek çok dükkânda Adana'ya özgü işleme bakır eşyalar ve el dokuması kilimler Adana Yemenisi olarak geçen, çarık benzeri ayakkabılar, almanızı önerebileceğimiz hediyelikler arasındadır.
ShowMore